כפר מונש
053-4626013

הנחיות כלליות לתזונה נכונה

מרווח: אין לאכול לפני שהארוחה הקודמת עוכלה – 3-4 שעות בממוצע. (סימנים לעיכול תקין של הארוחה הקודמת הם: תחושת קלות, תחושת רעב וצמא, התלהבות, צלילות והופעת דחפים טבעיים).

כמות: להמנע מאכילת יתר. יש להרגיש את יכולת העיכול ובהתאם לרעב לבחור בכמות המתאימה. (טיפוסי ואטה: כמות לא גדולה מדי באופן סדיר / טיפוסי פיטה: לאכול מספיק / טיפוסי קאפה: כמות מעטה). כמות נכונה היא כזו שאינה גורמת לכבדות, ערפול, קושי בהליכה ובנשימה ולכאבים באזור הבטן.

תיאבון: אכלו רק בזמן רעב, ואף פעם לא לאחר תחושת שובע.

שגרה: חשוב לשמור על סדירות בהרגלי אכילה, שעות וכמויות קבועות ביום.

אווירה: לאכול באווירה נעימה, לאכול בנחת ולהתרכז באכילה ובמקום שאינו מערער רגשית. דבר זה יתרום לעיכול וספיגה נאותים של המזון. הקדישו תשומת לב מלאה למאכלים שאתם אוכלים.

לפני הארוחה:אין לאכול במצב של הדחקת צרכים. יש לאכול לאחר עשיית צרכים ורחצה או שטיפת פנים, ידיים וכפות רגליים. ולאחר דאגה לסובבים אותנו כגון: אורחים, ילדים וחיות מחמד.

בזמן הארוחה: יש ללעוס היטב, ללא דיבור ו/או צחוק ולמעט בשאר הפרעות. יש לאכול בישיבה נוחה, המאפשרת נשימה נוחה. יש לאכול בקצב שאינו מהיר מדי ולא איטי מדי לעיכול וספיגה נאותים של המזון.

לאחר הארוחה: אין לעשות מאמץ אך גם לא לישון, מומלץ ללכת כמה צעדים לאט ובמקרי עייפות, ניתן לשכב על צד שמאל. אין להתרחץ לאחר האוכל.

הכנה: באופן כללי, מומלץ לצרוך אוכל חם ולח (מבושל, עם רוטב).

טעמים: חשוב לצרוך מזון המכיל את כל ששת הטעמים (מתוק, מלוח, חמוץ, חריף, מר ומכווץ). אכילת כל ששת הטעמים מזינה את כל האלמנטים השונים בגוף.

את המתוק (דגנים, בשר) בתחילת הארוחה, חמוץ ומלוח לשלב באמצע הארוחה ואת הטעם המר (ירקות) בסוף הארוחה. זאת בהתאמה לכוח עיכול הנדרש לעיכול הטעמים השונים.

חושים: המזון אמור לספק הנאה ולא רק הזנה, ועל האוכל להיות מעורר חשק למאכל וטעים.

שתייה:לא לשתות כמות גדולה בבת אחת, בייחוד לא צמוד לארוחה. ניתן לשתות לגימות קטנות ממים חמימים מעט לפני, בזמן ואחרי האוכל.

זמן: לא לאכול בלילה, וארוחת ערב לאכול לפחות שעתיים לפני השינה.

פשטות: לשאוף למספר פריטי מזון קטן בארוחה, ללא הרבה סוגים, על מנת להקל על העיכול.

מצב נפשי: יש למעט באכילה במצבים מנטאליים קיצוניים כמו כעס, צער, בכי וכדומה. מומלץ להיות שווה נפש בזמן הארוחה.

צירופי מזון: מומלץ להמנע ממזון שלם ולא שלם יחד: למשל, מזון חדש וישן, מזון מבושל ומיטיב יחד עם מזון מתועש. צירופים מהם כדאי להמנע: חלב יחד עם פירות חמוצים, דגים וחלב, בשר וחלב.

בהנאה ובתיאבון!

צרו קשר
אני בפייסבוק
Close